Auto Immuun Paleo (AIP) Snacks

machiel
22 mei 2023

Als je het Auto Immuun Paleo (AIP) dieet volgt, kan het lastig zijn om lekkere en Paleo hartige snacks te vinden die passen binnen de richtlijnen van dit dieet. Gelukkig zijn er genoeg opties die je kunt proberen! Hier zijn een aantal mogelijkheden van AIP ontstekingsremmende Snacks. Ontstekingsbevorderend voedsel is vaak een gevolg van onze consumptiemaatschappij, waarin slechte voedingsmiddelen gestimuleerd worden. Lees hier meer over in dit artikel.

Ontstekingsremmende snacks

  • Groentechips: Maak je eigen chips van groenten zoals zoete aardappel, pastinaak of bieten. Snijd de groenten in dunne plakjes en bak ze in de oven met een beetje olijfolie en zeezout.
  • Guacamole met wortelstokken: Maak een gezonde dip met avocado, citroensap, knoflook en zout. Serveer met wortelstokken voor een knapperige snack.
  • Zalmrolletjes: Wikkel gerookte zalm om een plakje komkommer en besprenkel met wat citroensap. Een heerlijke snack die ook nog eens rijk is aan gezonde omega-3 vetzuren.
  • Groene smoothie: Maak een gezonde groene smoothie door bladgroenten, zoals boerenkool en spinazie, te combineren met vers fruit zoals bijvoorbeeld mango Voeg wat kokoswater toe voor extra smaak.
  • Kom met vers fruit: Snijd wat vers fruit zoals appel, peer, en mango in blokjes en serveer in een kom voor een kleurrijke en voedzame snack.
  • Groenten met hummus: Maak je eigen hummus op basis van AIP-vriendelijke ingrediënten zoals pompoen, zoete aardappel of avocado, en serveer met rauwe groenten zoals bijvoorbeeld wortel of bleekselderij
  • Sardines met sla: Sardines zijn een uitstekende bron van omega-3 vetzuren en passen goed binnen het AIP-dieet. Serveer ze in een blad sla en maak op deze manier je eigen vis-wrap.
  • Kokosnootwraps kant en klaar (goed op de ingrediënten letten) die je zelf lekker vullen met lekker vlees of vis of een salade

Het AIP dieet

Door het eten van deze gezonde AIP snacks/tussendoortjes, krijg je de nodige voedingsstoffen binnen en blijf je energiek en gemotiveerd tijdens het AIP-dieet. Vergeet niet om te variëren met verschillende smaken en ingrediënten om zo je eigen favoriete AIP snacks/tussendoortjes te ontdekken. Wees voorzichtig met histamine als je histamine intolerant bent. Lees hier meer over in deze blog.

Wil je nog meer inspiratie voor heerlijke Paleo snacks of andere maaltijden kijk dan eens naar het AIP Maaltijdplan op de site. Hier staan recepten voor zowel ontbijt, snacks als diner zodat je voor ieder moment van de dag een mogelijke maaltijd hebt.

“Een goede gezondheid begint bij het maken van bewuste keuzes voor een gezonde levensstijl”

Nog meer inspiratie opdoen? Lees dan meer over een koolhydraatbron waar je waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord of de voordelen van het knolgewas genaamd Lotuswortel.