Een drukke levensstijl in combinatie met het AIP dieet

Een drukke levensstijl in combinatie met het AIP dieet

machiel
28 november 2023

Het AIP dieet is gericht is op het verminderen van ontstekingen in het lichaam en het ondersteunen van een gezond immuunsysteem. Maar wat als je een drukke levensstijl hebt? Een onderneming, een drukke werkweek, zorg voor vrienden/familie/dieren of verschillende hobby’s die veel tijd vragen? In deze blog gaan we kijken naar de juiste strategieën hoe het mogelijk is om een drukke levensstijl met het AIP-dieet met succes vol te houden.

Planning van belang

De eerste stap hiervoor is om je agenda erbij te pakken en een overzichtelijke planning te maken. Een goede planning is ook van belang, wanneer je gezond wilt blijven eten onderweg. Lees hier meer tips om gezond te eten als je veel van huis bent. Als je het doen van boodschappen en het bereiden van maaltijden van tevoren goed voorbereid zal dit een verlichting geven op juist die drukke momenten. Plan bijvoorbeeld een dag in het weekend om maaltijden vooruit te maken en verdeel deze in porties. Hierdoor kun je deze maaltijden gemakkelijk meenemen naar je werk of andere afspraken, waardoor je altijd een AIP gezonde maaltijd bij de hand hebt.

In bulk koken

Door in bulk te koken, wanneer je maaltijden bereid kun je dingen bewaren in de vriezer om op een later moment snel op te warmen. Daarnaast kan het ook handig zijn om gemakkelijke AIP-recepten te maken die weinig tijd en inspanning vergen zoals bijvoorbeeld kant en klare kokosnoot-wraps of rolletjes komkommer met vis. Ook kun je recepten maken in een slow cooker of een instant pot, zodat je niet uren in de keuken hoeft door te brengen. Verder is een goed gevulde voorraadkast met AIP-vriendelijke snacks een redder in nood tijdens drukke dagen. Voor meer informatie over AIP-vriendelijke snacks kun je het artikel over AIP snacks lezen.

Stress beheersing

Als laatste onderdeel van de AIP leefstijl is het essentieel om stress te beheersen en tijd vrij te maken in je agenda voor bijvoorbeeld wandelen in het bos. De cirkel van AIP is pas rond als is voldaan aan zowel rust (ontspanning), regelmaat (goede slaap & voldoende beweging) & ritme (binnenkrijgen van de juiste voeding op de juiste momenten). Lees hier bijvoorbeeld hoe wandelen door het bos prima helpt bij stress beheersing. Door je eigen tijd bewust te plannen met enkel alleen dingen die je energie opleveren. Verder kan het ook handig zijn om een dagboek bij te houden waarbij je jouw gedachten op papier kunt zetten en iedere dag 3 dingen opschrijft waar je op die dag dankbaar voor bent. Kleine affirmaties en ritmes kunnen op lange termijn een positief effect geven, omdat deze in je langetermijngeheugen zullen blijven hangen.

Een drukke levensstijl in combinatie met het AIP dieet

Het volgen van het AIP-dieet met een drukke levensstijl zal zeker op momenten een uitdaging zijn! Wil je weten wat je kunt eten bij dit dieet? Koop dan nu onze handige Ja/Nee lijst. Maar met de juiste strategieën en tips kun je het succesvol volhouden. Het begint met het maken van een realistisch plan dat past bij je schema en verplichtingen. Maaltijdvoorbereiding is hierbij essentieel en vergeet ook niet om tijd te reserveren voor ontspanning en zelfzorg, aangezien stress je energieniveau belemmert.

Daarnaast is het belangrijk om te onthouden dat de AIP-leefstijl niet alleen een tijdelijke verandering is, maar een levensstijlkeuze die je welzijn op lange termijn ondersteunt. Het kan even wennen zijn, maar na verloop van tijd zal het een natuurlijk onderdeel van je drukke wereld worden. Zeker, wanneer je jouw dieet met andere mensen kunt delen, zul je zien dat je veel vruchten kunt plukken. Lees hier meer over de relatie tussen AIP en sociale contacten. Omdat juist de gezonde voeding zonder schadelijke toevoegingen je meer energie zal geven. Met vastberadenheid, planning en de juiste mindset kun je het AIP-dieet succesvol volhouden en ervaren dat echt geluk zich bevindt in je gezondheid. Voor meer informatie over het AIP dieet neem een kijkje op onze website.