Over mij

Mijn naam is Machiel (Mac) van Engelshoven. Ik ben 27 jaar en een AIP Certified Health Coach. Ik heb ervaring opgedaan in het bestrijden van vervelende symptomen door middel van een gewijzigd voedingspatroon. Op mijn 22e merkte ik dat niet meer zo goed op voeding reageerde als dat ik voorheen deed. Na het eten kreeg ik vaak buikpijn en buikkrampen.
leafleafleafleafleafleafleaf

Hoe het AIP dieet mijn leven veranderde

Ik voelde me niet alleen fysiek onwel, maar ook mentaal was ik niet fit. Ik voelde me vermoeid en had weinig energie. Ik had het gevoel dat de voeding die ik at niet goed werd opgenomen en dat dit een negatieve uitwerking had op mijn gesteldheid. De arts vermoedde een prikkelbare darmsyndroom en verwees me door voor nader onderzoek.

Dit onderzoek wees uit dat ik niet goed reageerde op gluten. Ik werd gediagnosticeerd met de auto-immuunziekte coeliakie. Daardoor heb ik 6 weken lang een glutenbevattend dieet moeten volgen zodat er een duidelijke diagnose kon worden gesteld. Na 6 weken kreeg ik een lijst met aanbevolen voedingsproducten en een verwijzing naar een diëtist.

Ondanks het proberen van diverse dieetvormen, zoals vegan, vegetarisch, koolhydraatarm, FODMAP, SCD en Keto, ondervond ik helaas geen echte verbetering. Daarom ging mijn zoektocht verder en kwam ik uit op een AIP gericht voedingspatroon voor het tot rust brengen van de prikkelbare darm.
Doe de zelftest
coaching
circle
leaf
machiel van engelshoven

Eindelijk had ik voor mijzelf een dieet gevonden waarbij ik het gevoel had dat ik een stukje van mijn gezondheid terugkreeg. Ik voelde me voor het eerst in lange tijd niet ziek nadat ik iets had gegeten.

Daardoor ging ik me verder verdiepen in AIP en begon zelf nieuwe recepten te maken.
Het AIP-dieet werd zo een onderdeel van mijn dagelijks leven omdat ik me zowel fysiek als mentaal steeds beter begon te voelen. Na ongeveer 1 jaar het AIP-dieet te hebben gevolgd, waren mijn zogeheten ontstekingswaardes aanzienlijk gedaald en in het 2e jaar kwamen die weer op het gewenste niveau. Bij de medische check-up bleek dat mijn darmen zelfs aan het herstellen waren.

Nu het AIP-dieet onderdeel was van mijn dagelijks levenspatroon wilde ik eigenlijk ook AIP-docent worden. Daarom heb ik de AIP Certified Coach Training voor het geven van dieet-adviezen gevolgd en succesvol afgerond en ben nu gecertificeerd AIP-coach. Hierbij komt mijn bedrijf Aipcircle in beeld.

Aipcircle staat voor de volledige cirkel van de AIP-levensstijl, waarvan het dieet een onderdeel is. Stress, leefstijl en slaap zijn allemaal factoren die een directe invloed hebben op ons immuunsysteem en de mate van ontstekingen in ons lichaam. Door aandacht aan al deze factoren is ons lichaam beter in staat om ontstekingen te bestrijden en ons immuunsysteem te ondersteunen.

Op mijn website zul je verschillende dingen tegenkomen:

- Informatie over het AIP-dieet
- Informatie over de AIP-levensstijl;
- Blogs over auto immuunziektes;
- Een gratis te downloaden routekaart waarbij je kunt zien hoe het AIP-dieet werkt;
- een ‘Ja/Nee-lijst + fases’ zodat je helemaal zelf aan de slag kan gaan met het AIP-dieet en overzichtelijk staat weergegeven wat je wel en niet mag hebben (hier liep ik zelf in het begin enorm tegenaan);’
- een receptenboek dat ik heb geschreven, waarin mijn belangrijkste recepten staan die ik heb gebruikt; met name in het begin!
- dieet-consulten ingeval je hier gebruik van wil maken;
- recepten die stap-voor-stap worden beschreven;

Ik weet als geen ander hoe het is om het gevoel te hebben dat alles wat je eet niet goed geaccepteerd wordt door je lichaam. Het gevoel dat voeding eerder een vijand is dan een vriend. En vooral het hopeloze gevoel dat je niet weet wat je dan wel zou moeten eten. Mogelijk heb je hier iets aan in je eigen zoektocht naar gezondheid.

Warme groet,
Machiel

Doe de zelftest
hippocrates
dotted patterncircle

Meer informatie nodig?
neem contact met ons op!

Neem contact op