Voor wie is AIP?

AIP is primair gericht op mensen met auto-immuun klachten. Maar, ook mensen met voeding gerelateerde klachten kunnen hier baat bij hebben. Het eten van voeding dat zogezegd niet goed valt, kan een reden zijn om het voedingspatroon aan te passen. Het AIP-dieet kan in dit geval behulpzaam zijn om te kunnen achterhalen of vervelende klachten en symptomen verbeterd kunnen worden. Mogelijke symptomen die mensen kunnen ervaren zijn:
leafleafleafleafleafleafleaf

Goede voeding als het oudste medicijn.

De AIP circle laat je kennismaken met de cirkel van AIP. Dit gebeurt door het toepassen van het AIP-dieet, maar ook door het achterwege laten van voeding die bewerkt is met bestrijdingsmiddelen. ook door ten allen tijde stress zo veel mogelijk vermijden. Stress is een grote vijand van het immuunsysteem.

AIP Circle staat voor het binnentreden van de cirkel van AIP. Deze cirkel is meer dan alleen een dieet of een protocol voor het beheersen van auto-immuunziekten. Het is een holistische levensstijl die gericht is op het optimaliseren van de gezondheid en het welzijn van ieder persoon als individu door de nadruk te leggen op voeding, stressmanagement, levensstijl en slaap. Door deze gebieden in balans te brengen en te optimaliseren, kan de cirkel van AIP helpen om de algemene gezondheid en het welzijn te verbeteren.

In de AIP circle kijken we dus ook naar al deze mogelijke onderdelen. Het belangrijkste doel is het verminderen van klachten en symptomen en het verbeteren van je gezondheid. Er zijn veel symptomen die zowel stress- als voedingsgerelateerd zijn. Deze symptomen kunnen in meer of mindere mate een rol spelen. Zoals vermoeidheidsproblemen, gebrek aan motivatie, niet goed slapen, spierpijn, drang naar zoet of zout, angsten en een hopeloos gevoel.

Het doel van de AIP cirkel is om te achterhalen waar er een positieve verandering kan plaatsvinden om stress zoveel mogelijk te verminderen. AIP is een hulpmiddel bij het tegengaan van zowel stress als de negatieve effecten van bewerkt en/of gemodificeerd voedsel. Eigenlijk is AIP geschikt voor iedereen die goede voeding als “het oudste medicijn” een helende rol wil geven.

Mogelijke symptomen die mensen kunnen ervaren:

●  Vermoeid en/of geen energie
●  Pijnlijke spieren en/of gewrichten
●  Stijfheid in de ochtend
●  Spierzwakte of onderhuidse trillen
●  Hoofdpijn
●  Geen motivatie in de ochtend
●  Droge ogen, mond en/of huid
●  Jeukerige huid
●  Moeite met op gewicht blijven
●  Moeite met motivatie voor sporten
●  Buikpijn en/of buikkrampen
●  Bloed in de ontlasting
●  Gevoel niet begrepen te worden
●  Vermoeidheid tijdens het sporten
●  Licht in het hoofd na het sporten
●  Veel stress
●  Ontspanning is geen prioriteit
●  Verminderde productiviteit
●  Lichaam voelt vreemd aan
●  Angsten
●  Veel stress van het werk
●  Veel zout/zoetigheid eten
●  Moeite met in slaap komen
●  Koude handen/voeten en/of moeilijk warm blijven
●  Verhoogde hartslag
●  Nachtzweten
●  Brainfog (concentratieproblemen)
●  Haaruitval
●  Duizeligheid
●  Voedsel allergieën
●  Donkere kringen onder de ogen
●  Lage lichaamstemperatuur
●  Tandvleesontsteking
●  Familieleden met auto-immuunziekten
●  1 of meerdere auto-immuunziekten
●  Meer last van symptomen na sporten
●  Geen goed gevoel krijgen van sporten
●  Opgebrand gevoel
●  Snel vermoeid
●  Beter gevoel na snacken
●  Snel geïrriteerd door anderen
●  Langer herstel nodig dan anderen
●  Paniekaanvallen
●  Beperkte sociale kring
circle

Start vandaag nog met het AIP dieet,
alles om te beginnen vind je hier!

aip voeding lijst

Ja/Nee lijst + fases

Bestel PDF sheet
leafs
maaltijdplan

Maaltijdplan
(receptenboekje)

Bestel Ebook
leafs
leafleaf

De AIP zelftest

Met deze zelftest kun je achterhalen welke symptomen je ervaart of kunt ervaren voordat je begint met het AIP-dieet. De score geeft aan hoe iemand zich op een specifiek moment voelt. Als we met het AIP-dieet aan de slag gaan en dezelfde test nogmaals invullen, kunnen we zien waar verbeteringen zichtbaar zijn en waar er nog verbeterpunten liggen.

AIP is een levensstijl. Daarom horen de omgeving, slaap, stress en jouw voeding allemaal thuis in de cirkel van AIP. Voeding en je goed voelen zijn complementair. Je gaat ervaren hoe het “weer goed voelen” met voeding kan worden teruggebracht.

Geef bij de • de score aan die volgens jou de frequentie van dit symptoom aangeeft.

Scores
0 = nooit
1 = nauwelijks/niet
2 = soms/af en toe
3 = ja/vaak

Totaalscore

0-17
Bij deze score val je voor wat betreft de symptomen in de categorie gering/laag.
Hopelijk voel je je fysiek en mentaal voldoende fit en gezond. Ervaar je enkele symptomen als vervelend? Overweeg dan het AIP-dieet of raadpleeg een arts bij specifieke klachten.

18-35
Bij deze score val je voor wat betreft de symptomen in de categorie gemiddeld.
Deze categorie wordt aangeduid als de “verborgen auto-immuniteit.” Je ervaart enkele symptomen die passen bij een auto immuunziekte. Het is raadzaam om stress zoveel mogelijk te beperken. Zorg voor voldoende ontspanning en voldoende slaap. Voor het verbeteren van je symptomen kun je starten met het AIP-dieet.

36+
Bij deze score val je voor wat betreft de symptomen in de categorie hoog. Mogelijk heb je last van vervelende symptomen of een auto-immuunaandoening die het dagelijks leven negatief beïnvloedt. Ieder mens is uniek. Uiteraard is het raadzaam om bij specifieke klachten een arts of therapeut te raadplegen. Daarnaast kan gekeken worden naar de klachten en symptomen die middels het AIP dieet en de daarbij behorende levensstijl zo veel mogelijk verholpen kunnen worden.

Doe de zelftest:


Wij helpen je graag verder, neem contact met ons op!

Neem contact op