wandelen AIP levensstijl

Wandelen in het bos en de AIP-levensstijl

admin
25 september 2023

Wandelen in het bos is niet alleen een leuke en ontspannende activiteit, het kan ook helpen om stress te verminderen. In deze blog zullen we kijken waarom wandelen in het bos ideaal is voor het tegengaan van stress. Ook vertellen we waarom wandelen perfect past bij de AIP-levensstijl. Het AIP-dieet is daarentegen ideaal voor de gezondheid van de huid. Lees hierover in dit artikel.

Wat is stress?

Allereerst is het belangrijk om te begrijpen wat stress is en hoe het ons lichaam beïnvloedt. Stress kan leiden tot verhoogde niveaus van het stresshormoon cortisol. Dit niveau van cortisol kan leiden tot een hele reeks fysieke en mentale symptomen, waaronder angst, hersenmist, depressie en vermoeidheid. Wandelen in het bos kan helpen om deze symptomen te verminderen door het verlagen van de cortisolwaarden. Een van de belangrijkste voordelen van wandelen is dat het ons in staat stelt om te ontsnappen aan de drukte en de stress van het dagelijks leven. In plaats van omringd te zijn door de constante afleidingen en prikkels van het moderne leven, worden we omringd door de rust en stilte van de natuur. Dit kan helpen om onze gedachten te kalmeren en ons helpen te ontspannen. Wandelen is dus een perfect middel tegen stress en tegen gedachtetreinen in ons hoofd. Lees hier meer over de gedachtetrein en de invloed van de AIP-levenswijze hierop.

Wandelen en de AIP-levensstijl

Wandelen in het bos is een activiteit die perfect past bij de AIP-levenswijze, omdat het verschillende voordelen biedt die bijdragen aan het bereiken van dit doel. Het bos pakt gelijkt twee aandachtspunten aan van de AIP-levensstijl, namelijk stress & slaap. Bij te veel stress of te weinig slaap kan het immuunsysteem verzwakken. Ook zorgt wandelen voor lichaamsbeweging wat ons kan helpen fit en gezond te blijven. Lees hier meer over het belang van beweging binnen de AIP-Cirkel. Daarom is het belangrijk om afleiding te zoeken in de natuur en te genieten van rust en stilte. Hierdoor kunnen we ons meer uitgerust voelen. Lees hier meer over hoe de AIP-levensstijl kan helpen bij het opladen van onze stressbatterij.

Wandelen is goed voor meerdere dingen

Daarnaast kan wandelen in het bos helpen om onze ademhaling te reguleren. De schone, frisse lucht van het bos kan helpen om onze longen te zuiveren en ons lichaam te voorzien van de zuurstof die het nodig heeft. Dit kan op zijn beurt helpen om ons hart te versterken en onze bloedsomloop te verbeteren. Wat ook weer kan bijdragen aan het verminderen van stress. Dit leidt weer tot een verbeterde zelfacceptatie. Lees meer over het belang van zelfacceptatie bij auto-immuunziektes hier. Ook kan wandelen in het bos ervoor zorgen dat onze geest ontspant en ons te laten genieten van het moment in plaats van bezig te zijn met toekomstige obstakels of te blijven hangen in het verleden. Zo kunnen we onze geest ontspannen en ons concentreren op onze zintuigen en op te genieten in het hier en nu. We kunnen de geur van de bomen en bloemen opsnuiven, de geluiden van de vogels en de wind horen en de schoonheid van de natuur om ons heen zien. Wandelen is sowieso goed voor de beweging en beweging is weer goed voor je conditie en voor gewichtverlies, zoals bij cutten. Lees hier meer over hoe het AIP dieet kan helpen bij cutten en ook bulken.

Wandelen is de oplossing

Als je op zoek bent naar manieren om stress te verminderen, overweeg dan om te gaan wandelen in het bos. Het kan een geweldige manier zijn om te ontspannen, tot rust te komen en te genieten van de natuurlijke schoonheid om ons heen. Vergeet niet om goede wandelschoenen te dragen en voldoende water en AIP snacks mee te nemen. Mocht je interesse hebben in meer AIP gerelateerde snacks, hou dan de blog pagina in de gaten of neem eens een kijkje in het receptenboekje.